خشکی پوست اطراف دهان

خشکی پوست اطراف دهان مشکل ایست که بسیاری از افراد با آن درگیر هستند. پوست بدن به طور طبیعی چربی تولید می کند که این چربی باعث رطوبت و آبرسانی به پوست می شود. کاهش  چربی تولید شده اغلب با خشکی و پوسته پوسته شدن پوست نواحی مختلف بدن همراه است. خشکی پوست اطراف دهان، می تواند ناشی از علل متعددی باشد.این شرایط معمولا جدی و خطرناک نبوده و درمان های ساده یا خانگی می توانند به بهبود آن کمک کنند.

دلایل خشکی پوست اطراف دهان

پوست اطراف دهان می تواند به دلایل مختلف از جمله موارد زیر دچار خشکی شود:

  • آسیب سد دفاعی پوست در اثر شوینده‌های قوی و نامناسب
  • عدم استفاده از مرطوب کننده متناسب با نوع پوست، در روتین پوستی
  • آلرژی ها یا محرک ها مثلا حساسیت به خمیر دندان
  • آب و هوای سرد یا بادی در فصل خاص
  • قرار گرفتن بیش از حد در معرض نور خورشید
  • شستشوی بیش از حد صورت
  • کم آبی بدن و پوست
  • درماتیت پریورال
  • شرایط پزشکی دیگر مانند روزاسه، اگزما، یا سوریازیس

با این وجود، ممکن است دلیلی قابل تشخیص برای خشکی پوست وجود نداشته باشد. پوست صورت حساس است و به طور طبیعی با نوسان در سلامت و درخشش خود مواجه است.

 

آشنایی بیشتر با دلایل شایع خشکی پوست اطراف دهان

درماتیت پریورال

درماتیت پریورال یک بیماری پوستی است که به واسطه یک راش پوستی اطراف دهان شکل می گیرد. این شرایط می تواند به پوست اطراف بینی و چشم ها نیز گسترش یابد.

از علائم درماتیت پریورال می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • یک راش پوستی قرمز، پوسته پوسته یا برآمده
  • قرمزی و التهاب اطراف دهان
  • خارش یا سوزش خفیف

علائم درماتیت پریورال ممکن است طی ماه ها و سال ها ظاهر شده و از بین بروند.

توجه :

یکی از شایع‌ترین دلایل ابتلا به درماتیت پریورال استفاده از کرم های استروئیدی موضعی یا افشانه های استروئیدی در بلند مدت ست. همچنین، تحریک پوست یا روزاسه می توانند موجب این شرایط شوند.

افزون بر این، برخی افراد به دلیل استفاده از کرم ها یا مرطوب کننده های سنگین صورت، یا خمیردندان های حاوی فلوراید به درماتیت پریورال مبتلا می شوند. پس از توقف استفاده از کرم استروئیدی، راش پوستی ممکن است پیش از آن که بهتر شود، شرایط وخیم‌تری بیابد. شستشو با صابون ملایم یا جایگزین صابون می تواند از تحریک بیشتر پیشگیری کند.

 

کمبود چربی

پوست انسان برای هیدارته نگه داشتن خود چربی تولید می کند. گاهی اوقات چربی بیش از حد تولید می شود که به بروز جوش ها منجر شده و گاهی اوقات کمبود تولید چربی خشکی پوست را در پی دارد. پوست دهیدارته از رطوبت کافی برخوردار نبوده و زبر و پوسته پوسته به نظر می رسد.

شستشوی بیش از حد پوست می تواند عدم تعادل در چربی های صورت را موجب شده و به خشکی پوست منجر شود.

آلرژی ها یا تحریک

پوست اطراف دهان ممکن است به واسطه قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی ناملایم، مانند آنهایی که در صابون ها، محصولات آرایشی، محصولات دهان و دندان وجود دارند با خشکی مواجه شود.

از محصولات صورت حاوی این مواد شیمیایی و به طور خاص الکل پرهیز کرده و محصولات طبیعی با مواد تشکیل دهنده کمتر را انتخاب کنید.

آب و هوای سرد

دماهای سرد و سطوح پایین رطوبت در هوا می تواند خشکی و ترک خوردگی پوست را در پی داشته باشد. به طور خاص، پوست حساس اطراف دهان و دست ها آسیب پذیری بیشتری دارند.

بیماری های پوستی

برخی بیماری ها می توانند به پوست آسیب رسانده و موجب خشکی و بروز راش های پوستی شوند که از آن جمله می توان به درماتیت آتوپیک و سوریازیس اشاره کرد.

پیشگیری و درمان

  • در درجه اول فیشیال‌های درمانی با تمرکز بر آبرسانی پوست و تقویت سد دفاعی
  • پرهیز از خراشیدن پوست
  • استفاده از محصولات صورت ملایم و با کیفیت
  • عدم استفاده از محصولات حاوی عوامل خشکی پوست
  • استفاده از تیغ های تیز و جدید و ژل اصلاح
  • شسشوی پوست با آب ولرم یا گرم به جای آب داغ
  • صرف زمان کمتر در فضای باز هنگام وزش باد یا آب و هوای سرد
  • پرهیز از عوامل آلرژی‌زای شناخته شده
  • مرطوب کردن منظم پوست، پاکسازی آرام پوست و لایه برداری گهگاه پوست

درمان های خانگی خشکی پوست اطراف دهان

استفاده از شوینده ملایم صورت و ویژه پوست حساس

صورت خود را هر روز با ملایمت تمیز کنید. استفاده از پاک کننده های ملایم صورت در  پیشگیری یا درمان خشکی پوست بسیار موثر است. شستن پوست با آب بسیار سرد یا داغ می تواند منجر به خشکی پوست شود. همچنین، استفاده از صابون‌ها یا پاک‌کننده‌های دارای عطر، رنگ یا سایر مواد شیمیایی می‌تواند پوست را بیشتر مستعد خشکی کند. پاک کننده ها یا صابون هایی که در ترکیبات آنها عطر، رنگ های مصنوعی و سایر مواد شیمیایی به کار نرفته است برای شستن پوست صورت مناسب تر هستند.

لایه برداری پوست

برای درمان خشکی پوست می توانید پوست صورت خود را لایه برداری کنید. پوست بدن دارای یک چرخه طبیعی است. سلول های جدید ظاهر می شوند و سلول های قدیمی به تدریج از بین می روند. به طور معمول این فرآیند حدود ۱ ماه طول می کشد تا کامل شود. با این حال، زمانی که سلول های مرده در سطح پوست قرار می گیرند، باعث مسدود شدن منافذ پوست و در نتیجه ایجاد لکه های خشک در صورت می شوند. لایه برداری به پیشگیری از خشکی پوست کمک می کند. لایه برداری با از بین بردن سلول های مرده پوست، می تواند سلامت و بافت پوست را بهبود ببخشد. بنابراین هر چند روز یکبار به دقت پوست خود را لایه برداری کنید. لایه برداری روزانه می تواند باعث تحریک یا آسیب به پوست شود.

استفاده از یک لایه آبرسان

استفاده از یک لایه آبرسان و بعد روی آیک لایه ویتامین آد استفاده کنید.

همچنین به خاطر داشته باشید که انواع مختلف پوست های خشک به مرطوب کننده های مختلفی نیاز دارند. آزمون و خطا ممکن است بهترین رویکرد برای انتخاب مرطوب کننده مناسب باشد. همیشه به دنبال محصولاتی باشید که برای پوست های حساس تولید شده اند. ترکیباتی مانند دی اکسان و پترولاتوم باعث بدتر شدن مشکلات پوست صورت می شوند. بنابراین به دنبال مرطوب کننده هایی باشید که حاوی مواد مفید زیر هستند:

  • سرامیدها
  • سید هیالورونیک
  • بلغور جو دوسر کلوئیدی

کورتیکو استروئید

اگر روند خشکی بازهم ادامه دار شد و خارش هم داشت استفاده از کورتیکو استروئید هایی مانند پماد هیدروکورتیزن مناسب است.

 

چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟

اگر خشکی پوست شما با علائم دیگری مانند قرمزی یا عفونت همراه است، می تواند یک نشانه نگران کننده باشد. بنابراین شما باید در اسرع وقت از یک پزشک متخصص پوست وقت بگیرید.

پوست خشک معمولا ترک می خورد و حتی خونریزی می کند. این وضعیت باعث می شود باکتری ها به راحتی وارد پوست شوند و در اثر آلودگی عفونت رخ می دهد.

به طور کلی اگر پوست خشک و پوسته پوسته در اطراف دهان خود دارید، ممکن است به دلیل ابتلا به تعدادی از بیماری های پوستی باشد.

برای پیشگیری یا حتی درمان خشکی پوست پیش از هر چیز در خرید محصولات بهداشتی مخصوص پوست دقت کنید. استفاده از محصولات نامرغوب، تقلبی و یا محصولاتی که دارای ترکیبات شیمیایی هستند باعث خشکی شدید پوست می شوند.

بنابراین از خرید و مصرف کرم های حاوی مواد شیمیایی خودداری کنید. استفاده از کرم های عطری با مشکلات زیادی مانند ابتلا به آلرژی و بیماری های پوستی مختلف همراه است.

اگر از کورتیکواستروئید روی صورت خود استفاده می کنید و پوست اطراف دهان شما خشک و تحریک شده است، احتمالا به بیماری درماتیت مبتلا هستید.

اگر خشکی پوست شما با علائم دیگری مانند بثورات قرمز، برآمدگی و خارش یا سوزش همراه است، فوراً به پزشک خود مراجعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

*****

بیوتی تراپیست : راضیه خدایی

ادمین و طراح سایت : پگاه فلک

*****

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
agram
hiiii